VSO 3/4B

 Schooljaar 2021-2022
                                                                                                                                        Oktober 2021

Met juf Tonny, juf Solveigh en  juf Denise zijn we het nieuwe schooljaar gestart. Een leuke club met leerlingen met veel zin in het nieuwe schooljaar. De meeste leerlingen kennen elkaar al goed dus waren we snel aan elkaar gewend.

Gelukkig kunnen we weer een weekopening met elkaar doen en is het fijn om de week met elkaar te starten. Samen zingen, seizoenen en het Joris en de draak vieren.

Het laatste was mooi en spannend. Een prachtige draak en met elkaar op het drakenveld, een rap zingen en toneelstuk opvoeren. Ook met elkaar in de klas pompoensoep eten kon gelukkig weer.

Op maandag staat koken op het programma en wat bijzonder is dit jaar, is dat wij eten maken voor ons zelf maar ook voor 5b. Dit eten we dan met elkaar op in de kantine.

We leren uitserveren, samen eten en alles weer netjes opruimen.

Ook hebben we in de middag muziekles en computerles en textiel groepsdoorbroken. Zo kan je veel van elkaar leren.

De dinsdagen zijn de praktijkvakken weer gestart; kaarsen maken, boetseren/keramiek, hout en tekenen en schilderen. Wij zijn begonnen met kaarsen maken. Dat is meteen hard werken omdat er al een grote opdracht ligt voor kerstpakketten.

Op de woensdagen is ook het zwemmen weer begonnen, wat heerlijk! Beweging is ook echt fijn voor de leerlingen. Op de dagen dat we niet zwemmen of gymmen, gaan we dan ook net zoals vorige jaren, een daily mile lopen.

Op de donderdagen gymmen wij weer met meester Niels en op vrijdag hebben we interne stage.

Nu hebben we bijna herfstvakantie en hebben we zin in de volgende periode vol met feestdagen.