VSO 4A

Schooljaar 2022-2023
Juli

Komende week nemen 7 leerlingen uit 4A afscheid van ons VSO. Zij gaan de wijde wereld in en beginnen aan een nieuwe fase als jong volwassene. 

Wat gaan ze doen? Eén leerling gaat naar het MBO Amersfoort en start in augustus met een entreeopleiding assistent mobiliteitsbranche. Hij loopt nu al stage in een garage en gaat zich daarin verder ontwikkelen.Super stoer! De rest van de leerlingen gaat werken in een branche die bij ze past. Na jaren stagelopen weten onze leerlingen goed welke richting ze leuk vinden. We wensen ze een mooie toekomst toe!

De laatste weken van het schooljaar zijn we druk bezig geweest met mooie eindgesprekken en presentaties, maar we hadden ook veel plezier met elkaar. Zo zijn we afgelopen week met de hele school naar Ouwehands Dierenpark geweest. Wat een heerlijke dag!


Februari

 

 

Hoe is het in VSO 4A?

 

 

We hebben in januari en februari veel plezier gehad tijdens het schaatsen met school op de Vechtse Banen. We hebben ook genoten van de vrijdag waarop er opeens heel veel sneeuw lag. Die dag zijn we ‘s ochtends meteen het bos in gegaan om grote sneeuwpoppen te maken en elkaar te bekogelen met sneeuwballen. Even genieten van de winter!

 

Verder zijn veel leerlingen van stage gewisseld en dat is altijd even schakelen naar een nieuwe plek met andere werkzaamheden. Daar gaan ze komende periode weer veel nieuwe vaardigheden leren en ervaringen opdoen voor hun toekomstige werkplek.

 


We hebben ook een leuk creatief project achter de rug. We zijn namelijk aan de slag gegaan met het maken van linosnedes. Linoleum snijden is een druktechniek waarbij je delen uit het linoleum snijdt, die bij het drukken op papier wit moeten blijven. Het snijden doe je met een gutsmesje. De delen die je zichtbaar wilt hebben moeten heel worden gelaten, eigenlijk maak je zelf een grote stempel. Dit was een hele uitdaging voor de leerlingen, maar ze werden er steeds beter in. En de resultaten mogen er zijn, we hebben prachtige kunstwerken gemaakt!December 2022

 

 

In klas 4A zijn we in november druk bezig geweest met Sinterklaas. We maken altijd veel werk van onze surprises! Veel leerlingen hebben de surprise op school gemaakt, maar een aantal leerlingen is ook thuis aan de slag gegaan. Het resultaat was een verzameling prachtige

 

 

kunstwerken en ook veel mooie gedichten. 

We begonnen de Sintviering met een ‘serieus’ bezoek van Sint Sival :) die zijn rol fantastisch

speelde en ons meteen in een vrolijke stemming bracht. Daarna gingen we de surprises openmaken en tussendoor nog genieten van allemaal lekkers. De catering had donderdag een pepernotentaart, sinaasappel kwarktaart en strooigoed fudge gemaakt. 

Alle surprises zijn natuurlijk met veel aandacht bekeken en opengemaakt. Het was supergezellig! We hebben genoten van deze leuke Sinterklaasviering.Oktober 2022

 

Klas VSO 4A is in de derde lesweek op werkweek geweest naar de Achterhoek. We hebben elkaar goed leren kennen en veel plezier gehad! Het was ook erg leuk en leerzaam om elkaar te ontmoeten in een andere omgeving. 

 

 

Op de werkweek hebben we vaardigheden in de praktijk gebracht, die we op school en stage geleerd hebben. Bijvoorbeeld:

 

VDA (voorbereiding op dagbesteding en werk)

*omgaan met veranderingen en je flexibel opstellen *samenwerken *op een goede manier voor jezelf opkomen *een praatje maken met een klasgenoot/ je sociaal opstellen *je houden aan de opdrachten die je krijgt MNT (mens natuur en techniek *boodschappen doen *koken *afwassen en afdrogen *schoonmaken *je kamer netjes houden *jezelf verzorgen, persoonlijke hygiëne *je bed opmaken Sociale vaardigheden *vrienden maken *aardig zijn voor anderen *elkaar helpen *respect hebben voor elkaar en elkaars verschillen *op tijd hulp zoeken bij ruzies of irritaties *omgaan met gevoelens van buitengesloten voelen, nervositeit, onrust, vermoeidheid, boosheid, jaloezie etc.