VSO 3B

 Schooljaar 2021-2022
                                                                                                                                  Juli 2022                                                                                                                                

En wat een geweldig jaar hebben gehad.! zoveel gedaan en zoveel geleerd.

In de laatste maanden hebben we veel leuke activiteiten gehad zoals een wandel3daagse en een picknick.

We hebben met alle leerlingen hun OPP gesprek gevoerd met hun ouders erbij. Een prachtig gezicht hoe onze leerlingen van 3-4B hun eigen leerproces hebben verteld. Naast hele trotse leerlingen ook erg trotse ouders.

Twee van onze leerlingen gaan onze klas verlaten en naar de oudste groep 5b. Wij verwelkomen 2 nieuwe leerlingen en worden 4b. 

We hebben er nu al zin in.

                 


                                                                                                                 April 2022

De afgelopen weken hebben we weer hard gewerkt. Tijdens de houtlessen hebben ze leren zagen en hiervan hebben ze een prachtig naambordje gemaakt.

Tijdens de interne stage zien we steeds meer wat ze het afgelopen jaar hebben geleerd. Van zelf pakken en opruimen van je stagemap. Weten bij welke begeleider je je hulp moet vragen. Soms een geruime tijd zelf ploeteren wat je ook alweer moet doen, maar het wel zelf doen.

Dan een periode waarin veel leerlingen en leerkrachten ziek waren. Ze flexibel waren de leerlingen van ¾ b. Zomaar in 5 b zonder de je eigen juf. Of AB klas met je juf. Samenvoegen van 2 klassen en dan gymles van meester Niels. Wat een kanjers en wat zijn ze aan een mooi leerproces bezig, zowel individueel als in een groep.

                                                                                                                                       Februari 2022

Wat heerlijk dat we in januari weer hebben kunnen schaatsen met dank aan de Anton Huiskens stichting. Wat een belevenis samen met de bus en dan sinds lange tijd weer op de schaats. De verbintenis met elkaar en het plezier was prachtig om te zien. In onze klas is het ook leerlingen gelukt om stukjes los te schaatsen en überhaupt om op een echte schaats staan. Na jaren op 2 ijzers dan toch voor het eerst op het ijs op een echte schaats. Wat mooi! Daarna moe maar voldaan op school. In de middagen gingen we in alle rust boetseren van bal naar een dier. Elkaars dieren bekeken en emoties en handelingen erbij bedenken, een prachtig verhaal. 

Op naar het voorjaar!

                                                                                                                                      December 2021

Deze periode gingen we op weg naar de leuke maar zeer spannende periode van Sint en kerst. Nadat we de herfst hadden afgesloten doken we langzaam de Sint in. We zijn begonnen met een rustige liedje “de brief aan Sinterklaas”, waar ook een prachtig prentenboek van bleek te zijn. Met een klein beetje slijmen kreeg de juf dit cadeau van de Plus supermarkt. Erg leuk natuurlijk. Daarna lootjes trekken en zelf je eigen cadeau kopen. Dit was al spannend genoeg. We maakten een mooie surprise van een schoenendoos. Op de grote dag was de “leuke spanning” aanwezig en werd het een prachtdag met mooie gedichten en fantastische surprises. Gelukkig kregen we  een week om te ontprikkelen van Sint voordat de klas en school werd omgetoverd met mooie kerstversieringen. Kerstliedjes zingen en een adventsverhaal in de weekopening. Op dinsdag zijn we met het praktijkvak tekenen en schilderen bezig geweest met het maken van kaarten. We leerden cirkels maken, vormen uitknippen en iets weggeven. Fijne dagen en een gezond 2022


                                                                                                                                        Oktober 2021

Met juf Tonny, juf Solveigh en  juf Denise zijn we het nieuwe schooljaar gestart. Een leuke club met leerlingen met veel zin in het nieuwe schooljaar. De meeste leerlingen kennen elkaar al goed dus waren we snel aan elkaar gewend.

Gelukkig kunnen we weer een weekopening met elkaar doen en is het fijn om de week met elkaar te starten. Samen zingen, seizoenen en het Joris en de draak vieren.

Het laatste was mooi en spannend. Een prachtige draak en met elkaar op het drakenveld, een rap zingen en toneelstuk opvoeren. Ook met elkaar in de klas pompoensoep eten kon gelukkig weer.

Op maandag staat koken op het programma en wat bijzonder is dit jaar, is dat wij eten maken voor ons zelf maar ook voor 5b. Dit eten we dan met elkaar op in de kantine.

We leren uitserveren, samen eten en alles weer netjes opruimen.

Ook hebben we in de middag muziekles en computerles en textiel groepsdoorbroken. Zo kan je veel van elkaar leren.

De dinsdagen zijn de praktijkvakken weer gestart; kaarsen maken, boetseren/keramiek, hout en tekenen en schilderen. Wij zijn begonnen met kaarsen maken. Dat is meteen hard werken omdat er al een grote opdracht ligt voor kerstpakketten.

Op de woensdagen is ook het zwemmen weer begonnen, wat heerlijk! Beweging is ook echt fijn voor de leerlingen. Op de dagen dat we niet zwemmen of gymmen, gaan we dan ook net zoals vorige jaren, een daily mile lopen.

Op de donderdagen gymmen wij weer met meester Niels en op vrijdag hebben we interne stage.

Nu hebben we bijna herfstvakantie en hebben we zin in de volgende periode vol met feestdagen.