Interessante links

 

De Paraplu
De Paraplu verzorgt activiteiten voor jongeren vanaf 16 jaar waarbij je op een ontspannen manier en in een gezellige sfeer iets kunt leren en waarbij je vaardigheden ontwikkelt die altijd van pas kunnen komen. Een bijkomend voordeel is, dat je nieuwe contacten kunt leggen en dat er nieuwe vriendschappen kunnen ontstaan.
De activiteiten vinden plaats op de dinsdag- en donderdagavond in de school van Praktijkonderwijs Zeist, Laan van Eikenstein 2 in Zeist.
Ga naar de website  

Wegwijzer

In Nederland is veel geregeld. Er zijn talloze instanties waar u terecht kunt. Maar waarvoor en waar?

De wegwijzer van de overheid:
Regelhulp ►

 

Ieder(in)
Ieder(in) is de koepelorganisatie van mensen met een lichamelijke handicap, verstandelijke beperking of chronisch ziekte. Tweehonderdvijftig organisaties zijn aangesloten. Ieder(in) is daarmee het grootste netwerk in Nederland van mensen met een beperking.

 

Autisme
Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA) is een vereniging voor mensen met autisme, hun ouders en partners én voor alle anderen die in autisme geïnteresseerd zijn.

De organisatie ‘Geef me de 5‘ (methode Colette de Bruin) biedt lezingen & themadagen, cursussen (voor ouders, zorgverleners, begeleiders, leerkrachten, hulpverleners, artsen, IB-ers, gedragsdeskundigen enz.), systeem behandeling / gespecialiseerde begeleiding autisme, dagbesteding en deeltijd begeleiding van pubers en adolescenten en producten.