Bijzondere activiteiten

Naast de leerlijnen waarin volgens een vast rooster wordt gewerkt, worden binnen onze school regelmatig bijzondere activiteiten georganiseerd of wordt daaraan deelgenomen, zoals bijvoorbeeld:

Jaarfeesten
Jaarfeesten vormen een belangrijk onderdeel van het jaarprogramma. Het zijn herkenningspunten, dragen bij aan de ontwikkeling van de oriëntatie in de tijd en hebben culturele en maatschappelijke waarde. We vieren de volgende jaarfeesten: herfstfeest, Sint Maarten, Sinterklaas, Kersttijd, Carnaval, Pasen, zomerfeest. Er wordt ook aandacht besteed aan het Holifeest en de ramadan/Eid al-Fitr.

Schoolreisjes, excursies en schoolkamp
Alle groepen gaan op schoolreisje en/of excursie. De ouders/verzorgers worden vroegtijdig geïnformeerd wanneer een schoolreisje/excursie is gepland. De ‘schoolverlaters’ van de oudste SO groep gaan soms op schoolkamp.​​​​​​​

Schaatsen
Een groot deel van de leerlingen gaat in de maanden januari en februari op vier donderdagen naar de Vechtsebanen in Utrecht om te schaatsen. Door de Stichting Anton Huiskes worden de Vechtsebanen afgehuurd en wordt er begeleiding door vrijwilligers geregeld voor het leren schaatsen.

Schoolfeest
Elk jaar vindt er op een woensdagochtend een schoolfeest plaats voor ouders/verzorgers, oma’s, opa’s,  vrienden en andere geïnteresseerden. Leerlingen van alle groepen laten in de zaal en in de klas iets zien uit de lessen. Daarna is er iets lekkers en tijd voor ontmoeting.

Weekopening
​​​​​​​
Iedere maandag is er een weekopening in de zaal. Daar wordt met elkaar gezongen, de ‘gebaren van de week’ geoefend, en vinden kleine opvoeringen plaats door medewerkers en leerlingen. Ook worden de bijzonderheden van de komende week doorgenomen en eventueel feesten voorbereid.