VSO Doorstroomklas

Schooljaar 2022-2023
Februari

Tussen de kerstvakantie en de voorjaarsvakantie zijn we vooral bezig om onszelf en elkaar verder te leren kennen. Deze komende weken gaan we verder op zoek naar de overeenkomsten en verschillen. In de klas maken we een muur waarop we fotos van onszelf hangen waarop we zien dat we dingen samen doen. Hierbij wordt met elkaar gekeken naar welke fotos er op deze wand komen. Hierbij komen allerlei sociale vaardigheden aan het bod. Overleggen, je mening durven geven, nee durven zeggen, uitleggen waarom je iets wel of niet graag wil. Mooi hoe iedereen dat op zijn eigen manier doet. 

Ook wandelen we bijna dagelijks in het bos. Hierbij maken we ook elke maand foto’s van dezelfde plekken. Hierdoor zien we de seizoenen door de maanden heen op de foto’s.

December 2022 In de afgelopen weken zijn we in de Doorstroomklas bezig met het ontdekken van de overeenkomsten en verschillen tussen elkaar. We hebben elkaar de afgelopen weken leren kennen. Mooi om te zien dat iedereen op zijn eigen manier bijdraagt aan de sfeer binnen de groep. Intussen zitten er de meeste tijd 3 jongens in de groep en is de 4e leerling doorgestroomd naar een andere groep met meerdere leerlingen. We leren elkaar steeds beter kennen en leren zo ook te werken volgens regels, afspraken en overleggen met elkaar om dingen voor elkaar te krijgen of om dingen samen te doen. Iedereen gaat op een respectvolle manier met elkaar om. Ook hebben we met elkaar de afgelopen weken toegeleefd naar de Kerstvakantie.