Groep 7 (blauw)

Schooljaar 2023-2024

Februari

Winterpret!
We hebben veel plezier gehad op de ijsbaan, waar we 2 keer heen mochten. (ook de warme chocolademelk met slagroom ging er bij de meesten goed in na afloop van de tweede keer schaatsen).
We hadden het geluk, dat er ook nog sneeuw gevallen was, die bleef liggen, waarmee we op het schoolplein lekker konden spelen.

Thema:
We zijn een project gestart over de rivier de Rijn. Die begint hoog in de Zwitserse bergen en stroomt via Duitsland naar Nederland, helemaal tot in de Noordzee. De kaart van Europa hangt daarom in de klas. We knutselen en kleien zelf ook bergen, heuvels, laagland en de rivier. We besteden ook aandacht aan wat er in en op het water te zien is en langs de oevers.

We zijn er erg trots op, dat de kinderen steeds meer gaan samenwerken en dat ze elkaar helpen.

 

Oktober

Dit schooljaar hebben we er een jongen bij in onze groep voor 4 ochtenden in de week.

De blauwe en de paarse groep zijn op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag deels opgesplitst in niveaugroepen. De ene groep noemen we de berengroep, de andere groep noemen we de apengroep. Ze krijgen dan les in rekenen en schriftelijke taal. Ook het gymmen, samen tafel dekken en brood smeren gebeurt in deze niveaugroepen.

Dit schooljaar zijn we begonnen met het thema “Nederland.” De laatste weken voor de herfstvakantie werkten we ook in het kinderboekenweek thema “bij mij thuis.”

 

Schooljaar 2022-2023

Juli

De laatste periode van het jaar hebben we met de verhalen van het Trojaanse paard en de tocht van Odysseus we ons verdiept in de Olympische Spelen van de Oud Grieken met de vijfkamp

We hebben hardlopen, verspringen, worstelen, discuswerpen en speerwerpen geoefend. Dit hebben we natuurlijk gedaan om de goden van de Olympus te behagen. Dat ze ons goed gezind zijn. Ook hadden we fakkels gemaakt.


 

 

Februari Met de groep groen heeft groep blauw tien keer een dramales verzorgt door Leoni. Iemand van buitenaf. Op de donderdag om een uur komen we met twee klassen in de zaal. Het was een mooie binnenkomer: Hoe heet je’? en ‘Wat vind je het allerlekkerst’?.  In de eerste lessen werd er vooral via dieren en hun kwaliteiten en kenmerken gewerkt. 

Natuurlijk zijn er  afspraken gemaakt. De kinderen zijn heel enthousiast laten graag hun ideeën horen en zien. Er wordt gespeeld en gelachen. Bovendien wanneer het stil moet zijn is het stil. Het is heel fijn om dat met twee klassen te doen en het is ook heel fijn dat er af en toe iemand van buiten komt die de kinderen helemaal niet kent en daar mee aan de slag gaat.

December 2022

In onze aardrijkskunde periode hebben we gekeken wat er allemaal komt kijken en wie er allemaal helpen bij het maken van chocola. Die chocopasta die we zo vaak op ons brood smeren. Wie heeft hier een bijdrage bij gedaan. Dat waren wel heel veel mensen. Waar is die cacao allemaal geweest voordat die in onze mond is verdwenen.