Groep 3 (rood)

 

Februari 2021 Groep 3 is heel hard aan het werk, we leren letters lezen en schrijven, we leren tellen, cijfers en hoeveelheden, we zingen, dansen en gymmen volop. Maar als er zoveel sneeuw ligt dan gaan wij heel graag, lekker lang naar buiten. Dan genieten van de sneeuw, het ijs op het plein en het zonnetje. December 2020

In de rode groep zijn de leerlingen druk met rekenen geweest. Als eerste doen we veel rekenen en tellen met bewegingen, dan gaan we altijd met echte spullen rekenen en tellen. Als afsluiting proberen we dan ook altijd wat in het platte vlak te werken. Wat een kanjers!Ook kennen deze knapperds al de letters d, i, k en r. Dat betekent dat ze al 3 woorden kunnen lezen; ik, dik en rik.

We oefenen met het schrijven van deze letters; op het bord, in het zand, met klei en ook met potlood op papier; het gaat al erg goed.

Oktober 2020 Met groep 3 zijn we heel fijn gestart dit jaar. Er wordt nog veel bewogen, geknutseld en gespeeld, net als bij de kleuters. Maar vanaf nu hebben de leerlingen ook allemaal een eigen tafel. We leren daar de klanken schrijven, de ‘d’ lukt ons al heel goed. Ook schrijven we in zand, met verf, met krijt op het bord en zelfs met scheerschuim. Elke vrijdag mogen we zelf kiezen waarmee we de nieuwe klank willen schrijven. Ook leren we tellen, getallen herkennen en ze ook op te schrijven. Dat alles gebeurt met hulp van verhalen en liedjes waar we samen van genieten. We hebben zin om nog veel te beleven en ontdekken dit schooljaar!
 Juf Irene