VSO 2B

                                                                                                                                                                                juli 2021

Dinsdagochtend hadden we een heuse parfumerie in de klas! Meester Norbert had al zijn luchtjes meegenomen naar de klas voor een les over het zintuig ‘geur’ en was op het idee gekomen om samen met de klas een nieuw geurtje te maken. Alle leerlingen hebben hun eigen luchtje gemaakt, ze konden de volgende ingrediënten gebruiken;

  • water, citroen, munt, rozemarijn, rozenblaadjes

Nadat de geurtjes de hele dinsdagmiddag, avond en nacht waren ingetrokken, hebben we ons luchtje woensdag gebotteld. Wat gaaf om te zien dat de leerlingen zo voorzichtig omgaan met en zich zo verantwoordelijk voelen over hun zelfgemaakte product. Voor iedereen was er een verstuivertje dat ze zelf hebben gevuld met parfum. Al met al een leuke en hopelijk memorabele ervaring voor de leerlingen.

 
                                                                                                                                                                      April 2021
Vrijdag hebben we tijdens de kookles een gezondere versie van pannenkoeken gemaakt. Maar we kunnen jullie vertellen, het smaakte er zeker niet minder om. Juf Stephanie had pompoenpannenkoeken op het menu staan. Dit vonden we natuurlijk eerst een beetje gek klinken, pompoen in je pannenkoeken. Groente? Ja zeker! Uiteindelijk proef je hier helemaal niks van en leek het verdacht veel op gewone pannenkoek! We hebben een flespompoen gesneden en gekookt, daarna gepureerd en toen een beetje bloem, eieren en melk toegevoegd. Gebakken in kokosolie en daarna lekker opeten. Zelfs meester Norbert konden we een beetje voor de gek houden, die had het mooi niet door. We zijn er ook achter gekomen dat we hele goede pannenkoekenbakkers in de klas hebben. Eerst waren sommigen wat onzeker, nergens voor nodig. Het lukte een ieder om ze heel om te draaien. Maar hoe die ene pannenkoek nou tegen het plafond is gekomen….


                                                                                                                                                                Februari 2021   

We hebben deze week heerlijk gedanst op de muziek in de klas. Iedereen mag met een lintje dansen, daarna weer netjes opruimen natuurlijk. We hebben dit afgelopen week ingeoefend met een stappenplan! Het gaat iedere dag een stukje beter, heel leuk om  te zien. Verder hebben we geoefend met het gooien met een pittenzakje naar elkaar. Iedere keer gooi je naar dezelfde leerling, en steeds sneller. We zijn erachter gekomen dat hoe rustiger je gooit, hoe sneller het rondje gaat.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                    December 2020                  

Klassennieuws 2B

In deze periode kwam ook de Sint voorbij. En daar horen natuurlijk ook pepernoten bij.
En hoe leuk is het als we het lekkere combineren met het leren? Geen probleem voor deze klas, dan gaan we toch gewoon rekenen met pepernoten?
Op vrijdagochtend hebben we in de klas altijd ruimte voor samenspel. En wat wordt dit goed gedaan, leuk om te zien hoe elke leerling hierin groeit en er nieuwe banden worden aangegaan onderling. Ook koken wij op vrijdag met de klas, hierin leren de leerlingen recepten lezen, snijtechnieken, hygiënisch werken en samenwerken.


Ook hebben we veel geleerd over de natuur deze periode. Met name over de herfst en wat we dan buiten allemaal zien. De bladeren die van de bomen vallen, de verschillende kleuren die we vinden op de bladeren. Maar ook dat het vaker regent en de zon er soms maar is, maar het vooral wat grijzer is buiten en natuurlijk sneller donker. We hebben hier samen over gelezen in een picto verhaal, dan even wandelen op zoek naar die mooie gekleurde blaadjes en daarna een tekening inkleuren met de kleuren die we zijn tegengekomen. Leuk! Ook hebben we een herfst raadsel gedaan in de klas, de juf zei een raadseltje en de leerlingen moesten dan het juiste plaatje op de juiste cijfer leggen. Dit ging echt super goed!

Nu maken we ons klaar voor de winterperiode en daarbij hoort het versieren van de kerstboom in de klas natuurlijk ook!
                                                                                                                                                  Oktober 2020


Bij deze een korte impressie van de afgelopen weken . 

Wij, klas 2B, beginnen de ochtend met een weektaak, de leerlingen kiezen dan zelf een werkje uit de kast waar ze mee aan de slag willen. Daarna gaan wij in de kring met elkaar praten om vervolgens samen een ritme te oefenen op de trommel.

Na enig oefenen komen we in hetzelfde ritme en dat geeft rust en ruimte.

https://lh3.googleusercontent.com/E3xPXnMJB9g0mmhGrz3KosrUfkVEdVoB-qbLa0syanImwxQ5YVwFuEDyhyziDo8ZE3hp73wXUnpN2JInTkkNP1LoifgfCOHrdI4hGVELy8DDw_YYQqrPdWmuJ4Axjq6pfn5oAy7-

We hebben gesorteerd en wat een tempo zat er in bij iedereen, razendsnel gingen ze.

                                                                                               https://lh4.googleusercontent.com/FnNJUvOeQXwAfx7zJGg0X5-fwdIVlicmKWwt8zRqPaM4KlUyoEZ5NIoZJJjjP8VCNu6pRAE5cohBGdhKoGuy51bqaQG1hhNW6FvnGmpCVXNKZBvwyZFZczkESICCU1kfsTv55ATO


Op de woensdag mogen de leerlingen recepten uitzoeken. Heerlijke recepten zijn er gekozen. Door middel van stemmen, hebben we uiteindelijk een gerecht gekozen om op vrijdag te maken. Luxe pannenkoeken waren de winnaar! 

En hoe leuk is het dan als we de klas omtoveren tot een heus restaurant en ook nog eens een ‘ echte’ ober tot onze dienst hebben?                                                                  

We hebben na de kleine pauze een moment dat de juf voorleest uit de boze heks.

‘oeioeioei :zei de heks’ Het klinkt dan net of het buiten stormt.

Al met al hadden we een start met de nodige gevarieerde lessen.

Team 2B