VSO 1B

Oktober 2020 We hadden een goede eerste week na de herfstvakantie. Voor sommigen was het wat verwarrend, omdat we i.v.m. de Corona Maatregelen een nieuw zorgrooster hebben wat er voor moet zorgen dat we zo min mogelijk wisselingen in en om de klas hebben. Dit betekent ook dat het lesrooster hier en daar moest worden omgezet (bv muziek nu op maandag i.p.v. vrijdag)  dit heeft meteen impact, maar zal ook hopelijk snel weer wennen. 

We zijn nu, naast het thema herfst en de vaste rooster onderdelen ook bezig met tellen, meten en wegen.

Waarschijnlijk kunnen jullie je wel ongeveer voorstellen hoe een kilo kastanjes is er uitziet, maar weten jullie vast niet hoe dat is met een kilo Kapla Toren, een kilo auto’s, een kilo boeken, een kilo kantoorspullen of een kilo juffen-klompen en schoenen. Wij weten dat nu wel! Niet belangrijk? Onzin? Kan best, maar we hebben er veel plezier aan beleefd en het is geweldig om te zien met hoeveel aandacht er een blokje of autootje bij- of afgehaald wordt om het juiste gewicht te bereiken, al- of niet zelfstandig. 

Dit belooft nog wat: volgende week verder en dan rond het vraagstuk: niet alles is wat het lijkt m.b.t. de begrippen “licht en zwaar”.