VSO 1B

We zullen doorgaan

door Marcus Ririhena

Wij in VSO 1B, hebben goed gebruik gemaakt van de professionele keuken in onze nieuwe school. Deze bevat veel RVS, grote werkbanken en eindeloos veel keukengerei. De ovens zijn nog niet aangesloten, maar dat staat ons kookles zeker niet in de weg!

Bij de kookles moeten er natuurlijk ingrediënten komen. Deze hebben we gehaald bij de Jumbo: Verdeeld in groepen met ieder een boodschappenlijstje bestormden we de supermarkt. Er kwamen dingen aan bod als: Waar kan ik het product vinden? Neem ik het goedkoopste? Vraag ik de supermarktmedewerker om hulp als ik het niet kan vinden? En met welk eurobriefje ga ik betalen,....met een briefje van vijf of tien?
Ja,....zo makkelijk is het niet hoor!

Terug in het kooklokaal gingen we aan de slag met de ingrediënten. De 1e keer hebben we wraps gemaakt: zalmwraps met kruidenboter en sla. De andere groep heeft wraps met rosbief, pesto en sla gemaakt. Het is één keer voorgedaan en daarna is de klas losgegaan. Een diversiteit aan vormen van wraps is eruit gekomen,.....plat geslagen wraps, gescheurde wraps, gevouwen wraps,.......maar bovenal wraps die met liefde zijn gemaakt. En die waren heerlijk!!!

De 2e keer met koken hebben we een spruitjesgratin gemaakt. De ene groep heeft aardappelpuree gemaakt: water afgemeten, water aan de kook gebracht, kom en garde halen, het mengsel goed roeren en klaar! De andere groep heeft spruitjes schoongemaakt en het in 8 minuten aan de kook gebracht. De bereidingen van de 2 groepen zijn bij elkaar gebracht in een ingevette ovenschotel en het geheel is afgetopt met geraspte kaas. Nog even in een oven op 200 graden. Half uur wachten en……… smullen maar. Kijk maar in het fotoalbum.

 Ook zonder op het gasnet te zijn aangesloten, zullen we doorgaan!