VSO 1B

VSO 1B

SEO

door Ellen Grootevheen

Wij hebben het afgelopen periode gehad over IK tijdens de seo-lessen. Vragen waarover we spraken zijn bijvoorbeeld: Wat vind ik leuk om te doen, wat zijn mijn hobby’s, wat doe ik graag als ik vrij ben? De leerlingen vinden het erg leuk om te vertellen over zichzelf. Zo hebben we elkaar nog beter leren kennen.
Met een echte meidenklas wordt er veel K3 en Kinderen voor Kinderen geluisterd en het liefst dansen de meiden hier ook bij. Er wordt ook veel youtube gekeken thuis en kleuren/ tekenen is een van de favoriete bezigheden van onze klas. Verschillende leerlingen zitten op paardrijden en op hockey.

De leerlingen mochten ook een IK presentatie geven. Juf Ellen gaf als eerste een presentatie over zichzelf. De volgende dag had Mette ook meteen spullen mee genomen om ook een IK presentatie te geven. Ze mochten maximaal 5 voorwerpen meenemen die belangrijk voor ze waren, wat ze leuk vonden om te doen. Het was erg leuk dat bijna alle leerlingen uit zichzelf spullen mee namen om een IK presentatie te doen. De voorwerpen die de leerlingen mee namen waren: fotoboeken, paardrijcaps, spelletjes, puzzels, cd’s, hockeykleding, hockey sticks etc. Ook waren er leerlingen die samen met pappa en/ of mamma een powerpoint gemaakt hadden of een filmpje. Het was erg leuk om te zien dat elke leerling op zijn eigen manier de IK presentatie gaf en dat ze er goed over nagedacht hadden wat ze wilden laten zien.


We zullen doorgaan

door Marcus Ririhena
Wij in VSO 1B, hebben goed gebruik gemaakt van de professionele keuken in onze nieuwe school. Deze bevat veel RVS, grote werkbanken en eindeloos veel keukengerei. De ovens zijn nog niet aangesloten, maar dat staat ons kookles zeker niet in de weg!

Bij de kookles moeten er natuurlijk ingrediënten komen. Deze hebben we gehaald bij de Jumbo: Verdeeld in groepen met ieder een boodschappenlijstje bestormden we de supermarkt. Er kwamen dingen aan bod als: Waar kan ik het product vinden? Neem ik het goedkoopste? Vraag ik de supermarktmedewerker om hulp als ik het niet kan vinden? En met welk eurobriefje ga ik betalen,....met een briefje van vijf of tien?
Ja,....zo makkelijk is het niet hoor!

Terug in het kooklokaal gingen we aan de slag met de ingrediënten. De 1e keer hebben we wraps gemaakt: zalmwraps met kruidenboter en sla. De andere groep heeft wraps met rosbief, pesto en sla gemaakt. Het is één keer voorgedaan en daarna is de klas losgegaan. Een diversiteit aan vormen van wraps is eruit gekomen,.....plat geslagen wraps, gescheurde wraps, gevouwen wraps,.......maar bovenal wraps die met liefde zijn gemaakt. En die waren heerlijk!!!

De 2e keer met koken hebben we een spruitjesgratin gemaakt. De ene groep heeft aardappelpuree gemaakt: water afgemeten, water aan de kook gebracht, kom en garde halen, het mengsel goed roeren en klaar! De andere groep heeft spruitjes schoongemaakt en het in 8 minuten aan de kook gebracht. De bereidingen van de 2 groepen zijn bij elkaar gebracht in een ingevette ovenschotel en het geheel is afgetopt met geraspte kaas. Nog even in een oven op 200 graden. Half uur wachten en……… smullen maar. Kijk maar in het fotoalbum.

 Ook zonder op het gasnet te zijn aangesloten, zullen we doorgaan!