Groep 8 (paars)

Oktober 2020

Dit jaar zijn we in de paarse groep met een klein groepje gestart, 5 jongens. Het zijn allemaal leerlingen die het volgende jaar naar het VSO gaan. Voor hen is het dus het laatste jaar op het SO.

Bewegen staat dit jaar centraal in deze klas. Elk kind heeft beweging nodig. Maar een jongen die naar het VSO gaat heeft zeker beweging nodig. De jongens zijn aan het groeien. Bij het ochtend begin, bij het rekenen, bij het wandelen bewegen we. Wij wandelen in Corona tijd vier keer in de week ongeveer een half uur. Wij wandelen aan het eind van de ochtend. De leerlingen hebben dan al een hele ochtend van cognitief bezig zijn achter de rug. Lezen, rekenen en de thema/periode. 

Zo oefenen ze vanalles; Een leerling mag aangeven waar we heen gaan; hij leert linksaf en rechtsaf goed te gebruiken, hij neemt de leiding, hij zorgt ervoor dat de groep bij elkaar blijft.

De andere leerlingen leren te volgen, bij de klas te blijven, zachtjes te praten of soms even stil te zijn. Om je heen kijken herken je iets. De verkeersregels leren we door het doen. 

Wij kijken om ons heen en onze tweede thema/periode brengt onze aandacht bij bomen. Kunnen we de bomen die we leren kennen vinden in het park, langs de weg en in de tuinen. 

Herken je de voorstelling op het plaatje in het echt. Zijn we weer op school dan is een ieder ontspannen en fris. Juf Margreet