Groep 8 (paars)

Juli 2021 Het jaar is bijna voorbij ook voor de paarse groep. De meeste leerlingen gaan over naar het VSO na de vakantie. Samen met de blauwe groep hebben we nog een aantal leuke uitjes in Zeist en omgeving gedaan. Op woensdag 14 juli hebben de jongens afscheid genomen van het SO buiten in de tuin April 2021

Op de vrijdagmiddag zijn we met een groepje bezig in onze voortuin. We hebben een stukje grond onkruidvrij gemaakt en rogge en groenbemesters ingezaaid. 

Een ander stukje hebben we allerlei bloemen gezaaid. Onze gehele voortuin is dit voorjaar goed opgeknapt. Alle klassen hebben een stukje verzorgd naar aanleiding van de Azaria weken met het thema helpen. Nu is het wachten tot het goed gaat groeien!


Wij hebben kikkerdril in de klas gekregen voor Pasen. Dinsdag erna waren er larfjes. Er was eerst bijna geen beweging en we zagen er ongeveer drie. Nu zien we er wel een stuk of twintig. Ze eten rucola, spinazie  en komkommer. 

Eerst vonden ze de komkommer nog niet lekker. Wel de rucola. Nu naar drie weken zijn ze heel erg actief ze maken kleine sprintjes. De kinderen bestuderen ze goed.

Februari 2021

De afgelopen weken hebben we ons bezig gehouden met natuurkunde via de zintuiglijke ervaringen warm-koud, licht- donker, geluid, statische energie

Deze ervaringen hebben we verwerkt via tekeningen en gedichtjes

. December 2020

Wij hadden de laatste maanden veel geoefend om papieren mozaïek werkstukjes te maken met een pictoverhaal als instructie. 

In deze decembermaand lukte het een aantal leerlingen om geheel zelfstandig een mozaïek werkstuk te maken met veel zorg. Dit werd mooi ingepakt, en als vriend van Sinterklaas hielpen ze hem zo een kadootje te maken voor het Sinterklaasfeest thuis. 

Aan de drukke gezellige decembermaand op school is abrupt een einde gekomen door de lockdown. Gelukkig hebben we de laatste dag nog veel dingen afgekregen, zoals zelf een bijenwaskaars trekken en een kerstkaart maken voor papa en mamma en voor iemand anders die ze graag een kaartje wilden sturen of nog even brengen.

Oktober 2020

Dit jaar zijn we in de paarse groep met een klein groepje gestart, 5 jongens. Het zijn allemaal leerlingen die het volgende jaar naar het VSO gaan. Voor hen is het dus het laatste jaar op het SO.

Bewegen staat dit jaar centraal in deze klas. Elk kind heeft beweging nodig. Maar een jongen die naar het VSO gaat heeft zeker beweging nodig. De jongens zijn aan het groeien. Bij het ochtend begin, bij het rekenen, bij het wandelen bewegen we. Wij wandelen in Corona tijd vier keer in de week ongeveer een half uur. Wij wandelen aan het eind van de ochtend. De leerlingen hebben dan al een hele ochtend van cognitief bezig zijn achter de rug. Lezen, rekenen en de thema/periode. 

Zo oefenen ze vanalles; Een leerling mag aangeven waar we heen gaan; hij leert linksaf en rechtsaf goed te gebruiken, hij neemt de leiding, hij zorgt ervoor dat de groep bij elkaar blijft.

De andere leerlingen leren te volgen, bij de klas te blijven, zachtjes te praten of soms even stil te zijn. Om je heen kijken herken je iets. De verkeersregels leren we door het doen. 

Wij kijken om ons heen en onze tweede thema/periode brengt onze aandacht bij bomen. Kunnen we de bomen die we leren kennen vinden in het park, langs de weg en in de tuinen. 

Herken je de voorstelling op het plaatje in het echt. Zijn we weer op school dan is een ieder ontspannen en fris. Juf Margreet