VSO 1A

Schooljaar 2021-2022
                                                                                                                               Juli 2022     

De afgelopen weken heeft 1A verschillende uitjes gehad. Zo zijn we onder andere naar Batavialand geweest in Lelystad. De leerlingen mochten met zijn allen een kijkje nemen op een echt VOC schip. Tijdens de geschiedenislessen op school hebben de leerlingen hier al wat over geleerd maar om zo een schip in het echt te zien was toch wel erg leuk! De leerlingen kregen een rondleiding en kregen de leukste dingen te horen. De leerlingen hebben hier erg van genoten.    

                                                                                                                                     Februari 2022

In VSO 1a hebben we een periode mozaïek gedaan. We hebben vogelhuisjes in elkaar gezet en daarna beplakt met mozaïek steentjes. Met gips hebben we het werk afgemaakt en zijn ze klaar om thuis opgehangen te worden. Dit was een geduldig werkje, waar met veel plezier aan is gewerkt
                                                                                                                                       

Oktober 2021 
Iedere week hebben de leerlingen van VSO Meerklank praktijkvakken. In deze vakken leren de leerlingen vaardigheden die ze later nodig kunnen hebben bij hun stage of wanneer ze uitstromen bij een werkvoorziening. Dit een een creatieve les van de A-stroom. Waar de  leerlingen normaal gesproken hun werk op tijd moeten afmaken, heb ik, de leerkracht, bij deze les expliciet gezegd dat ze niet in 1 les klaar moeten zijn. Door het tempo eruit te halen en te werken aan schildertechnieken komen de leerlingen tot werkelijke kunstwerken. Ik ben zeer benieuwd naar het resultaat aan het einde van de lessencyclus. Ik verwacht dat de leerlingen trots zijn op zichzelf!