VSO 1A

                                                                                                                                             Februari 2021  

Deze week was het een week vol winterpret. Op de maandag van de ergste sneeuw, waren de leerlingen thuis. Lekker genieten van de sneeuw. Op de dinsdag ging de sneeuwpret op school verder. Er werden sneeuwballen gegooid en met de slee boodschappen gedaan. De leerlingen hebben er vol van genoten deze week. Om de week af te sluiten hebben 2 leerlingen zelfstandig een berencake gemaakt. Super knap van ze!

                                                                                                                                       December 2020                                                                                                                                

Een dag uit het klas leven van VSO 1A:

Op vrijdag stond de dag in het teken het sinterklaasfeest. Eerst nog even rennen, de dagelijkse daily mile en een gouden munt verdienen. 1 leerling  heeft een recordtijd deze week gelopen: 4.20 minuten! Ook de rest van de klas loopt erg goed. Na het lopen hebben we nog even gewerkt aan nieuwsbegrip over Diego Maradona en na de pauze was de klas omgetoverd in Surprise Feest! Wat spannend allemaal! Het was een ontzettend leuk, gezellig en mooi feest. En af en toe oefenen in geduld en wachten. Er zijn prachtige surprises gemaakt, met zorg. Ook had iedereen een gedicht. De cadeautjes vielen in de smaak. Na het feest lekker naar buiten en de klas weer opruimen met een aantal. In de middag zijn er een aantal leerlingen lekker het bos ingegaan; hutten en stokken zoeken. In de klas is er een deel van een film gekeken en lekker gespeeld met de cadeautjes. Een leerling had voor de groep een lekkere speculaastaart gemaakt dus de dag eindigde met warme chocolademelk en een stukje taart….het was FIJN!

                                                                                                                                           Oktober 2020


Een stukje uit het rooster van VSO 1A;

Een van de lessen in VSO 1A zijn de lessen sociale vaardigheden waarbij we deze keer elkaar in de ogen keken en door elkaar heen lopend elkaar bevroegen: “mag ik jou in de ogen kijken” en we ontdekten welke kleur ogen iemand had. Dit sloot aan bij de natuurles eerder deze week over onze zintuigen, maar was ook een oefening in echt contact maken met je klasgenoten.  Zo leren we elkaar steeds beter kennen en meer bekend maakt meer bemind.

Juf Marja.