VSO 3A

                                                                                                                                                                   Oktober 2020

File-vorming in 3A

Het is weer vrijdag. En dat betekent een file in 3a. Nee, dat is niet helemaal waar: vrijdag is tosti-dag. Diverse leerlingen nemen een broodje kaas mee om deze bij de lunch te laten omtoveren tot een lekkere warme tosti. Aangezien de ramen altijd open staan in de klas (corona-maatregel) is het wel eens fris in de klas. Een warme tosti is dan wel erg lekker. Met zo’n file moet je wel even wachten, maar het is de moeite waard. Eet smakelijk!

Meester, wat moet ik doen? Dat zinnetje hoorde ik regelmatig aan het begin van het schooljaar. Je komt de klas binnen, je klasgenoten zijn er nog niet. De les is nog niet begonnen. Wat moet je dan gaan doen.

In onze klas ligt een aantal puzzeltjes. Op de foto ziet u enkele voorbeelden.

Deze puzzels mogen de leerlingen pakken en proberen op te lossen. Sommige hebben gelukkig een oplossing erbij, anderen niet.

De leerlingen vermaken zich uitstekend, vinden het jammer soms dat de les begint.

Maar gelukkig: als bij de lunch het brood op is en de middagles nog niet begint, mogen ze nog een keer!!Er zijn verschillende soorten puzzels. De ene is eenvoudig en is binnen een minuut klaar, de andere is reuze ingewikkeld (die linksonder op de foto!) Die duurt langer om op te lossen.

Alle leerlingen uit de klas pakken af en toe wel eens een puzzel. Er is voor elk wat wils.


Het mooie is ook dat de leerlingen elkaar helpen om de puzzel op te lossen. Zo ontstaan er mooie momenten van samenwerking.

En ik hoor vrijwel nooit meer “Meester wat moet ik doen?”