VSO 3A

   Schooljaar 2021-2022                      
                                                                                                                                                                      oktober 2021

In de eerste periode van dit jaar zijn we gestart met projectboeken. Dit is een groot plakboek waarin je allerlei dingen schrijft over een onderwerp dat jouw interesse heeft.

Hier werken we elke week aan en dat gebeurt met veel enthousiasme en de nodige concentratie.

Het is een heel proces waarbij je leert bijvoorbeeld om goede vragen te stellen. De leerlingen in de klas hebben klassikaal elkaar geholpen met het zoeken naar vragen die je kan stellen om van je onderwerp een goed project te maken. Alle leerlingen bedachten telkens een goede vraag bij het onderwerp van een klasgenoot. Zo hebben veel leerlingen goede nieuwe vragen gekregen van hun klasgenoten om hun onderwerp verder te onderzoeken en uit te diepen. 

De volgende stap is natuurlijk ‘op zoek’ gaan naar de antwoorden. Dit gebeurt in boeken, tijdschriften of op het internet. De leerlingen plakken geen geprinte teksten in het projectboek. Er wordt dus ook nog flink geschreven. 

De onderwerpen zijn zeer divers. Het gaat van zuinige auto’s of het skateboard tot specifieke diersoorten of epilepsie. We verheugen ons op de presentaties.