Impressie activiteiten

Schilderen bij het Community -Art project in Maarssen.

Donderdag 1 juni hebben leerlingen van 3 en 4A bij het sectorvak HAT (Hout/ arbeidsmatig werk en techniek) geschilderd in de fietstunnel in Maarssen. Deze lelijke tunnel wordt opgeknapt door een kunstwerk waar de hele buurt bij kan helpen! Er is hard gewerkt en flink veel werk verzet! De leerlingen zijn met verfrollers aan de slag gegaan en er zijn kleinere vlakken ingekleurd. Ook is er een leerling die zijn eigen kunstwerk gemaakt heeft. Prachtig om te zien hoeveel de midden- bovenbouwleerlingen al geleerd hebben op het VSO. 

Bij het Community project wordt een lelijke tunnel versierd met schilderwerk onder begeleiding van een kunstenaar. Hier kan jong en oud bij helpen. Lees meer in het artikel van RTV- Utrecht.

https://www.rtvutrecht.nl/nieuws/3584995/dankzij-iris-wordt-deze-lelijke-maarssense-tunnel-een-kleurrijk-kunstwerk-en-iedereen-mag-helpen

Klussendag PPGM

Door Ria Pastoor

Tijdens de Beursvloer van Samen voor Zeist november vorig jaar is er een ‘Match’ gemaakt tussen een team van PGGM en VSO Meerklank. De inzet was een klussendag om de tuin op te knappen en in de school schoonmaakklussen te doen. Een team van PGGM wilde graag in het kader van MBO(maatschappelijk betrokken ondernemen) ‘helpende handjes’ bieden en tevens aan team building doen.
Vanwege de onverwachte snelle verhuisplannen is de klussendag verplaatst naar donderdag 28 september jl. zodat we met dit team een klussendag in het teken van het opknappen van ons pauzeplein hadden. Voor het plein is een plan gemaakt. Via onze stichting ‘Vrienden van Meerklank’ worden fondsen benaderd om de realisatie hiervan te sponsoren.

Door met leerlingen en vrijwilligers tijdens deze klussendag aan de slag te gaan kunnen sommige werkzaamheden van de begroting geschrapt worden wat onze kansen op subsidie zeker zal vergroten! Ook het verplaatsen van de schommel van de Baarnseweg naar ons nieuwe plein door het bedrijf van de vader van Roy, betekende behalve meer speelplezier, ook afvoeren van de begroting!
Het team van PGGM werd om 8.30 uur ontvangen in de kantine en er was al snel een gezellige sfeer, iedereen had er duidelijk zin in. Je collega’s in vrijetijds/werkkleding zien, zelfs in korte broek, is toch wel anders dan een keurig pak of jurkje met pumps!

De leerlingen die mee gingen helpen kwamen in het schoolshirt met naamsticker erop ook naar de kantine. In een flink gevulde kantine kon het ontvangst beginnen.
Na een welkomstwoord door juf Ria zette meester Victor het welkomstlied, speciaal geschreven voor dit soort match dagen in. Iedereen werd daarbij uitgenodigd om mee te zingen. De tekst van het lied geeft in het kort weer wat voor een school Meerklank is.

Er ontstond meteen een gezellige, vrolijke stemming die de hele dag gebleven is!
Op een lijst stonden alle klussen met daarbij de naam van een collega(‘s), de leerlingen en de teamleden van PGGM die gekozen hadden voor deze klus. Nadat deze was doorgesproken en de teams bekend waren kon iedereen aan de slag met zijn klus.
De grootste klus was wel het ophalen van de vijver aan onze oude locatie aan de Slotlaan. Met de schoolbus en een auto van PGGM met aanhanger ging de hele club naar de Slotlaan om de vijver uit te graven. Net voor de koffiepauze waren ze terug met de vijver en werden ze met luid applaus ontvangen in de kantine!


Er werd de hele dag hard gewerkt en er was zichtbaar plezier bij de mensen van PGGM, ’het Kantoorteam’ voor de leerlingen. Ook de leerlingen hielpen goed mee en sommigen letten goed op of anderen het wel goed deden!
Nu we een school zijn met 8 groepen en er ook leerlingen zijn die niet zo goed tegen deze drukte kunnen, waren er van te voren zo goed mogelijke afspraken gemaakt om de impact voor hen zo klein mogelijk te houden. De pauzes konden gewoon doorgaan en welke leerlingen konden meehelpen en het leuk vonden om te doen, konden een aandeel leveren.

Dat was niet alleen met de klussen buiten. Vooral het team van de catering o.l.v. juf Marieke en juf Danielle, had een hele belangrijke taak, nl het verzorgen van alle harde werkers. Dit betekende het voorbereiden van de koffie/thee pauze en het voorbereiden van de lunch en dit voor 50 personen!
Een goede voorbereiding is het halve werk dus waren de boodschappen al gedaan, had juf Marieke al tijdens de kookles met de ll. appeltaart gebakken en de middag ervoor met meester Han de basis voor soep gemaakt. Ondanks dat was het flink doorwerken en gesteund door 2 mensen van PGGM lukte het om in beide pauzes alle helpers goed te verzorgen.

Het was voor ons de 1e keer dat we op onze nieuwe locatie een matchdag hadden, dus moest er ook geïmproviseerd worden. Zo ontstond er een kantine groep, leerlingen o.l.v. juf Mariette die deze werkzaamheden voor hun rekening namen.
In de middagpauze werd er gesmuld van de lekkere broodjes en kwam er een onverwachts optreden van klas 1A en 1B. Meester Marcus speelde op de piano en met de leerlingen en juf Iris lieten ze 2 prachtige liedjes horen van Marco Borsato en Ruth Jaccot! Vol overgave stonden de leerlingen te zingen en het was heel mooi om te zien wat het met iedereen deed. Ook onze gasten werden geraakt, waar ze na afloop ook over vertelden.
Na dit mooie optreden weer aan de slag en tot half 3 werd er weer hard gewerkt en menig klus afgerond. Als afsluiting zijn we met elkaar in de kantine de klussenlijst langs gaan lopen.

De klussen die geklaard zijn:
Het verplaatsen van de vijver o.l.v. meester Han; het demonteren van het afdak o.l.v. meester Victor; het demonteren van de boombank o.l.v. meester Jeroen; het schilderen van de witte, losse banken o.l.v. juf Ria; het wassen van de ramen van de kas en het verzorgen van de catering voor alle deelnemers. Wat een opbrengst!
Onder luid applaus werden alle klussen afgevinkt en de betreffende teams naar voren gehaald. Onze leerlingen hebben de teamleden van PGGM bedankt met een mooie kaars van onze eigen kaarsenmakerij. Na alle bedankjes was het voor de leerlingen tijd om naar huis te gaan en met nog een traktatie bij de deur vertrokken ze naar huis.

Met het team werd er nog e.e.a. afgerond en een klus afgemaakt, maar toen was het tijd voor een hapje en een drankje en even napraten over deze ‘ vruchtbare’ dag.
De geluiden waren allemaal positief, enthousiast en ook vol be - en verwondering. Het was duidelijk dat het een bijzondere ervaring is geweest voor het team van PGGM.
Zeker ook voor het team en de leerlingen van VSO Meerklank om met elkaar de handen uit de mouwen te steken, te laten zien wat de leerlingen kunnen en ons Pauzeplein weer een beetje mooier en leuker te maken!
Team PGGM , Monique, Arjan,Emile,Richard,Arjen, Thomas,Ellen,Anne,Agnes,Amy Maartje,Guido en Lieke, hartelijk bedankt voor jullie inzet en betrokkenheid. Als het plein helemaal klaar is nodigen we jullie graag uit om te komen kijken!