Stage bureau

Van het Stagebureau

Interne stage

Zowel in de A als in de B stroom wordt er op verschillende dagen door leerlingen uit de Middenbouw Interne stage gelopen. Diverse taken worden m.b.v. stappenplannen in de kantine, in de keuken of in de school onder begeleiding uitgevoerd en geoefend.

De stage begint met het aantrekken van de Stage polo, waardoor de stage leerlingen herkenbaar zijn en niet
gestoord mogen worden. Het zal duidelijk zijn dat het dragen van het shirt ook wel status geeft en met trots gedragen wordt.

De stages worden volgens een duidelijke opbouw aangeboden, waarover meer informatie  te vinden is in het Stagebeleidsplan op deze website.


Groepsstage

Als voorbereiding op de externe stage, in het kader van beroepsoriëntatie en uitbreiding van de leefwereld ,volgen leerlingen van  de  A stroom  in klas 3A verschillende groepsstages. Van september tot november lopen 6 leerlingen met begeleiding vanuit school stage  bij de Biga.  Vanaf november tot februari gaat er 1  groep  naar  Hotel restaurant Oud London (housekeeping)  en 1 groep naar Griftenstein & Zorg (horeca). Van februari tot juli gaat er weer een groep naar de Biga en naar Griftenstein & Zorg (land en dier).

Zo doen ze ervaring op in een  werkomgeving,  brengen de sectorvakken  in praktijk en oefenen om langere tijd hetzelfde werk  vol te houden.

In de B stroom zijn er 2 groepsstages , nl. de Tannenberg in Bosch en Duin en Kinderboerderij de Brink in Zeist.

De Tannenberg is een landgoed/buitenplaats, waar de leerlingen werkzaamheden in de tuin doen onder  begeleiding van school.  Elke donderdagmiddag gaat klas 3b met veel plezier in de bus van school naar Bosch en Duin

De  groepsstage van Kinderboerderij de Brink vindt op vrijdagmorgen plaats.  Onder begeleiding van 2 teamleden van de klas gaat  4b met kruiwagen en gereedschap naar de Kinderboerderij.


 

Externe stage

Alle leerlingen van de Bovenbouw van de A stroom  lopen een externe stage. 

Waar lopen onze leerlingen momenteel stage? 
Broodje Hagelslag, restaurant bij de Mirtehof in Zeist 
Het Kunstenhuis (Reinaerde ) in Zeist  
Griftenstein en Zorg in De Bilt
De Schaapskooi in De Bilt
Kinderboerderij de Brink  in Zeist
Theater Totaal Nieuwegein
Studio 10 (Reinaerde) in Nieuwegein
Atelier Rondeel in  Wijk bij Duurstede
Eetatelier ( Reinaerde)  in Houten
Hand Mate Loods Zorg  in Zeist
Brownies&downieS in Nieuwegein
Oud London (keuken) in Zeist
Zorgboerderij de Hondspol in Driebergen
Biga in Zeist
Bikkel4planet in den Dolder
Werkplaats Boschwijk in Driebergen
Zorgcentrum Heerenwegen in Zeist
Macleasy in Utrecht
Ranzijn in De Bilt
Dit-is-Het in Wijk bij Duurstede
Hema in Driebergen


 

Leerlingen van de B stroom, die in het laatste schooljaar zitten en  uitstromen, hebben verschillende startmomenten waarop hun  externe stage begint.  Dit kan  mogelijk  hun uitstroomplek  worden.

Het is mooi om te zien hoe de leerlingen zich ontwikkelen door de ervaring die ze opdoen buiten school. Door een werkomgeving  met collega’s  wordt er een ander appèl op ze  gedaan . Dit alles heeft een merkbaar positieve invloed op het gevoel van eigenwaarde!

Hieronder een kleine impressie van de stages