Stage bureau

April 2022

Van het Stagebureau


Interne stage

Zowel in de A-als de B stroom wordt er op verschillende dagen door leerlingen uit de Middenbouw Interne stage gelopen. Diverse taken worden m.b.v. stappenplannen in de kantine, in de keuken of in de school onder begeleiding uitgevoerd en geoefend.

De stage begint met het aantrekken van de Stage polo, waardoor de stage leerlingen herkenbaar zijn en niet gestoord mogen worden. Het zal duidelijk zijn dat het dragen van het shirt ook wel status geeft en met trots gedragen wordt (door de meesten)

De stages worden volgens een duidelijke opbouw aangeboden, waarover meer info te vinden is in het Stagebeleidsplan op deze Website.

Groepsstage

Als voorbereiding op de externe stage, in het kader van beroepsoriëntatie en uitbreiding van de leefwereld ,volgen leerlingen van het 2e leerjaar Middenbouw in 3A een groepsstage bij de Tannenberg, een landgoed/buitenplaats  in Bosch en Duin. Dit is een werkomgeving waar vooral tuinwerkzaamheden worden gedaan.

Onder begeleiding vanuit school, gaat een groepje leerlingen elke dinsdagmorgen naar de Tannenberg. Zo doen ze ervaring op in een  werkomgeving, komen in aanraking met gerichte werkzaamheden en oefenen om langere tijd hetzelfde werk te vol te houden.

In de B stroom zijn er 2 groepsstages , nl. de Tannenberg en Kinderboerderij de Brink in Zeist.

De Tannenberg is een landgoed/buitenplaats, waar de leerlingen werkzaamheden in de tuin doen onder  begeleiding van school.  Elke donderdagmiddag gaat een groepje leerlingen met veel plezier in de schoolbus  naar Bosch en Duin

De  groepsstage van Kinderboerderij de Brink vindt op vrijdagmorgen plaats.  Onder begeleiding van 2 teamleden van de klas vertrekt de groep met kruiwagen en gereedschap naar de Kinderboerderij.Externe stage

Alle leerlingen van de Bovenbouw van de A stroom  lopen een externe stage. 

Waar lopen onze leerlingen momenteel stage? 

 

Jumbo , Vollenhove in Zeist

Broodje Hagelslag,  restaurant bij de Mirtehof in Zeist 

‘Dit-is-Het’ Bedrukken in Wijk bij Duurstede  

Multifunctioneel centrum de Schans (Reinaerde) in Woudenberg                                                                                     Het Kunstenhuis (Reinaerde ) in Zeist  

Post en papier ( Abrona) in Huis ter Heide

Basisschool de Merseberch in Maarsbergen

Griftenstein en Zorg in De Bilt

Samen in Zeist, lunchroom.

de Biga, afdeling defensie in Zeist

Wijde Doelen (Reinaerde)  in Utrecht 

De Loods ( auto’s /lego) in den Dolder

Kinderboerderij (Zomo) in Houten

Kringloop, afdeling fietsreparatie in Zeist

Werkplaats Boschwijk ( Bartiméus) in Doorn 

Maxima Manege (Reinaerde) in den Dolder

Indoor Speeltuin Plezier in Soesterberg

Activiteitencentrum Zideris in Huis ter Heide

Stal van Brenk (Reinaerde ) in Groenekan

Pets Place in IJsselstein

Carwash Larenstein De Bilt/Bilthoven


Leerlingen van de B stroom, die dit schooljaar uitstromen zijn begonnen of gaan beginnen met de externe stage wat ook hun uitstroom plek zal gaan worden.

Het is mooi om te zien ,door de nieuwe ervaring die de leerlingen opdoen, waarbij ze ‘collega’s hebben en er een ander appèl op ze wordt gedaan,  ze zich ontwikkelen.  Het heeft een positieve invloed op het gevoel van eigenwaarde!

Hieronder een kleine impressie van de stages: