Groep 4 (oranje)

Oktober 2020 Groep 4 (de oranje groep) bestaat uit 3 jongens en 4 meisjes van 7 en 8 jaar. Ze kennen elkaar al goed want een aantal kinderen zitten vanaf de kleuterklas bij elkaar in de groep. Er zijn 2 nieuwe juffen gekomen en dat was wel even wennen. 

Tijdens de ochtenduren hebben ze volop energie om geconcentreerd te leren lezen en rekenen, rond het middaguur zijn ze toe aan samen spelen. De treinrails, poppenhoek, duplo, dieren en klei zijn dan aan de beurt.

Dit schooljaar vertellen we veel dierenverhalen en fabels.

Tijdens de jaaropening zijn we met een verhaal gestart over een haas en de schildpad . De haas die opschept dat hij het snelst van alle dieren is en de schildpad zo traag en langzaam.

De schildpad daagt de haas uit om een hardloopwedstrijd te doen. De haas heeft al gauw een grote voorsprong en denkt wel even uit te kunnen rusten en valt in slaap. De schildpad gaat rustig en gestaag door, hij laat zich niet van zijn doel afbrengen. 

Als de haas wakker wordt, schrikt hij..... hij ziet dat de schildpad heeft gewonnen!!

Dit soort verhaaltjes spelen we in de klas en dat vinden ze erg leuk, één mag haas spelen en heeft hazenoren op en de ander speelt schildpad. Na een verhaal leren ze de nieuwe letter van de week.

Zo was de eerste nieuwe letter, de h van haas. We proberen een samenhangend beeld te geven zodat de nieuwe letter goed beklijft.

Nu in de herfst mochten wij het Jorisspel verzorgen voor de weekopening. Alle kinderen van de school zijn dan in de zaal. St. Joris die het prinsesje komt redden en de draak verslaat. Alle kinderen hebben een rol en de juf vertelt. en haas.We schrijven, knutselen, kleuren een haas, we zingen liedjes en springen

Ook daarbij zoeken we dan weer een passende letter voor de lees en schrijfles.

 

Yvonne Jansen

Leerkracht