Schooljaar 2024-2025
Februari
De eerste 5 weken van januari hebben we als themaperiode de plattegronden gehad.
Boven op de trap keken we omlaag. We probeerden woorden te geven aan wat we zagen.
Er werden dorpjes gebouwd. Het sneeuwde op het dorp. De huizen werden voorzichtig weggehaald. Het was duidelijk waar de huizen hadden gestaan. In de klas deden we een spelletje robotje opdrachten geven en uitvoeren. De kinderen waren een voor een een robot.
We hebben een plattegrond van de klas en het schoolplein gemaakt. Opdrachtjes gemaakt om met de plattegrond iets te vinden.


December
Elke dinsdag tot de kerst krijgen de leerlingen een half uur Sherborne les.
Sherborne is op heel basaal niveau bewegen van het jonge kind. Zoals kruipen, tegelijk op handen en voeten lopen, elkaar wegduwen vanuit de rug. Een pakketje van jezelf maken en dat je dan opgetild wordt etc, etc.
Vanuit de Coronagelden is dit mogelijk gemaakt. Wat het leuke in onze klas is, is dat alle kinderen er heel erg van genieten en blij van worden. Het is een beetje spannend maar je lichaam wordt aangesproken om lekker aan het werk te gaan en daardoor ontspannen de kinderen. Voordat de les begint doen de kinderen al de oefeningen zo gemotiveerd zijn ze!
Na de kerstvakantie gaan we hier nog zelf met de klas mee door.


Oktober
Het eerste deel van het jaar is klaar. Wij zijn gestart met twee nieuwe kinderen en een nieuwe juf voor de klas. Met rekenen en taal werken we groepsdoorbroken met groep geel in drie groepen. Met de themaperiode zijn we begonnen met een vormteken periode met de kruisingen. zoals de lemniscaat.
Bij de mens dierkunde themaperiode hebben we eerst naar de mens gekeken.
De mens heeft een hoofd waar die mee kan waarnemen en denken. Een mens heeft een middengebied, de romp waar die mee kan voelen en waar de ademhaling met zijn ritme en ook het hart wat klopt. Wij kunnen ook veel doen met onze handen en onze voeten brengen ons naar veel plekken. Dieren kunnen veel meer. Via filmpjes, kijken, het nadoen, tekenen en schrijven van en over het dier zoeken we naar de sterke kanten van elk dier. 27 september was er het herfstfeest


Schooljaar 2023-2024
Juli
In de groene groep hebben we gewerkt aan het thema ‘Dieren’. Alle kinderen hebben een knuffel meegenomen naar school en daarover hebben we verteld. Hoe heet het dier? Waar leeft het dier (op het land, in het water, in de lucht)? Hoe ziet het dier eruit? Wat eet het dier? We hebben geleerd over land-, water- en luchtdieren. De kinderen hebben een dier gekozen en daarover een muurkrant gemaakt. Hierna hebben ze daar een kleine spreekbeurt over gehouden voor de klas. Ze hebben geleerd om te vertellen voor de groep. Je kijkt de klas aan en vertelt duidelijk. Daarnaast hebben de kinderen hun eigen dierenkwartet gemaakt met land-, lucht- en waterdieren. Ook zijn we op een klassenuitje naar de Dierentuin geweest.

April
In de groene groep koken we samen. We hebben geleerd over gezond eten. We gingen daarom ratatouille maken. Een gerecht met heel veel groente: broccoli, courgette, ui, knoflook, tomaat, aardappel en paprika. We hebben eerst alle groente gesneden. Hierna ging alles in de pan. Goed roeren. Toen de groentes niet meer rauw waren konden we eten. De meeste kinderen hebben lekker gesmikkeld. Heel stoer ook van veel kinderen dat ze alles gingen proeven.
