VSO 2A

Schooljaar 2023-2024

Oktober

Op vrijdag heeft 2a het vak aardrijkskunde. Hierbij gaan we het komend jaar Europa in. 

We leren over landen om ons heen. Landen waar we mogelijk wel eens op vakantie zijn geweest. Of misschien woont er familie? We leren waarom het leuk is om naar zo'n land op vakantie te gaan. En wat wordt daar gemaakt dat wij hier kennen. Ook het eten van dat land komt aan bod.  Wat eten ze in Italië dat wij kennen? Dat is makkelijk: pizza, pasta. Maar wat eten ze in Spanje, Engeland, Zweden enzovoorts. 

Maar nu zijn we nog even met Nederland bezig. In 8 lessen behandelen we bijzondere delen van Nederland. De Waddeneilanden en Drenthe met de hunebedden zijn al aan bod geweest. Deze week ging het over de Veluwe, een groot natuurgebied met veel dieren. Welke dieren zijn daar, hoe heten ze? 

Met elkaar hebben we een flinke lijst kunnen maken. Iedereen begon op zijn eigen wisbordje te schrijven en toen kwamen alle namen op het bord: Hert, ree, wezel, wolf, everzwijn, havik, eekhoorn, buizerd, muis, haas, konijn, vos, spin, vlinder, mier, vlieg, wesp.

Wat betekent het gebied voor Nederland?

Het is een mooi gebied om te wandelen, maar bomen geven ons ook zuurstof. Ook daar hebben we over gesproken. 

Nog een paar keer Nederland en dan vliegen we Europa in. We houden u op de hoogte van onze reis.

 

 

 

Schooljaar 2022-2023
Juli

Op dinsdag 16 mei zijn wij met de hele klas op excursie geweest.

Wij zijn naar Linnaeushof geweest. In de klas zitten leerlingen die het leuk vinden om ✈️ vliegtuigen en treinen 🚃 te spotten. Om naar Linnaeushof te gaan moet je door Amsterdam. Er zijn dan ook heel veel vliegtuigen en treinen gespot door de liefhebbers😃. Het was een heerlijke zonnige dag🌞. In het park mochten de leerlingen in groepjes samen onder begeleiding van 1 volwassen eropuit. Het park was veilig want de poorten gingen op slot en alle attracties waren veilig voor onze leerlingen. 

Iedereen heeft volop genoten van deze mooie gezellige dag. 

Een echte aanrader voor excursies!!!Februari

Valentijn kaarsen

 

Voor Valentijnsdag hadden de leerlingen Valentijn kaarsen gemaakt, tijdens praktijkvak Kaarsen.

Er zijn mooie hartjes kaarsen gemaakt door de leerlingen.

De kaarsen waren te koop. Ouders mochten in de ochtend of in de middag de kaarsen kopen of geld meegeven aan hun kind om deze te kopen. 

Wij hebben veel kaarsen verkocht. Deze kaarsen zijn ook verkocht door leerlingen van de bovenbouw in het dorp. Het was een mooie opbrengst. 

De opbrengst van de verkochte kaarsen gaat naar het goede doel giro 555 ( hulp voor Turkije en Syrië).
December 2022
 

Praktijkvak Fietsen

Dit schooljaar 2022/2023 zijn wij op VSO Meerklank gestart met het praktijkvak fietsen. De leerlingen leren fietsen repareren, zoals banden plakken, een fietsstuur verstellen, zadel verstellen, nieuwe banden opzetten, banden oppompen en nog veel meer. 

De leerlingen gaan naar het seyster college voor dit vak. Het seyster college heeft een speciale klas, die helemaal ingericht is om fietsen zo professioneel mogelijk te kunnen repareren.

De leerlingen vinden het ontzettend leuk om in zo een professionele leeromgeving te werken.