VSO 2A

​                                                                                             Juli 2021                                                                                               

Elk jaar hebben we een fiets- en wandeldriedaagse. De leerlingen gaan 3 dagen lang fietsen of wandelen en ontdekken zo hun omgeving. Het is de traditie dat we een drankje op een terrasje doen en speeltuinen, natuurgebieden en kinderboerderijen bezoeken. Afgelopen jaar hebben we i.v.m. corona een wandeldriedaagse gehad. We zijn onder andere naar de kinderboerderij De Brink gegaan. Na drie dagen werd de inspanning beloond met een prachtige medaille.


                                                                                        Februari 2021
  

De start van 2021 bracht een hoop (personele)veranderingen met zich mee voor klas 2A. Naast het vertrek van Norbert (naar 2B) keerde er gelukkig ook een bekend gezicht terug in de klas. Iris is namelijk terug van zwangerschapsverlof! Iris wisselt de dagen af met Ilse en zij worden daarbij ondersteund door Aksel en Chantal. Ook verwelkomt 2A op steeds meer dagen de komst van nieuwe leerling; Storm. Storm stroomt dit schooljaar in vanuit de doorstroomklas.


2A laat zien dat de klas, ondanks alle veranderingen, een ‘geheel’ blijft en daaruit blijkt dat het groepsgevoel sterk vertegenwoordigd is – we zijn daar trots op!


Door de aangescherpte Corona maatregelen kan 2A helaas niet langer groepsdoorbroken werken met andere klassen. De lessen zijn hierdoor meer klassikaal georiënteerd. Gelukkig kunnen de praktijkvakken nog steeds doorgaan; zowel interne stage en de kooklessen blijven binnen de klas favoriet. Daarnaast verzorgt Iris lessen ‘Rots en Water’ in 2A, een prachtige psycho-fysieke training op sociaal-emotioneel gebied.


Tot slot willen we u een plaatje van de sneeuwpret niet onthouden. Namens heel 2A: wat hebben wij genoten van winterweer!

Afbeelding met sneeuw, buiten, traangasAutomatisch gegenereerde beschrijving

                                                                               Oktober 2020

Een inkijkje in een normale donderdag in VSO 2A: Donderdagochtend was het weer tijd voor de gymles. Met de meester hebben we geoefend met circustechnieken (diabolo, devilstick, jongleren etc.), schommelen en touwtrekken. Wat een sterke leerlingen zitten er toch in 2a, zelfs de meester kon er niet tegenop. We hebben in de klas een vervolgles op het zwerfafval prikken gedaan. We hebben eerst een aflevering van de Buitendienst over zwerfafval gekeken en daarna een woordspin ingevoerd met al het zwerfafval wat er was gevonden. Met name sigaretten, blikjes, flessen en snoeppapiertjes zijn gevonden. We hebben het ook over de afbraaktijd gehad, bij een peuk kan dat oplopen tot wel 10 jaar! Meester Norbert