De school

Meerklank is een openbare school met twee locaties: één voor Speciaal Onderwijs (SO) en één voor Voortgezet Speciaal Onderwijs (VSO). Beide locaties zijn gevestigd in Zeist. 

Onze school is onderdeel van WereldKidz (Stichting Openbaar Onderwijs Rijn- en Heuvelland). WereldKidz verzorgt het openbaar basisonderwijs op 32 schoollocaties waaronder een school voor speciaal onderwijs (SO) en een school voor voortgezet speciaal onderwijs (VSO). De basisscholen van WereldKidz liggen in de gemeenten Bunnik, De Bilt, Stichtse Vecht, Utrechtse Heuvelrug, Veenendaal en Zeist.

WereldKidz is een actief samenwerkende stichting. Op alle lagen binnen de stichting werken én leren we samen. Zie ook www.wereldkidz.nl.

Organogram Meerklank



Afkortingen:
GMR : Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad
MR    : Medezeggenschapsraad
OR    : Ouderraad

Het team op elke locatie van Meerklank is onderverdeeld in twee onderwijsteams (leerkrachten) en bijbehorende onderwijsondersteuningsteams (assistenten en ondersteuners). Voor het VSO zijn dit teams voor de twee stromen (A-stroom en B-stroom). De onderwijsteams dragen samen de verantwoordelijkheid voor alle leerlingen van het betreffende team en hebben daartoe intensief overleg. De ondersteuningsteams dragen samen de verantwoordelijkheid voor alle onderwijsvoorwaardelijke taken.

Voor deze werkwijze is schoolbreed een verandertraject volgens Teamgerichte ArbeidsOrganisatie (TAO) doorlopen.

Inzet medewerkers:

De inzet van leerkrachten, onderwijsassistenten, ondersteuners en deskundigen wordt bepaald door de financiering op grond van de verschillende ondersteuningsbehoeften van leerlingen: leerlingen met een meer regelmatige ondersteuningsbehoefte en leerlingen met een meer intensieve ondersteuningsbehoefte. Dit is terug te zien in de toegekende Toelaatbaarheidsverklaring (TLV categorie laag, midden of hoog).

In de A-stroom (uitstroomperspectief AD en BA) gaan wij uit van categorie laag. Dan is de groepsgrootte 12-14 leerlingen (onderbouw-middenbouw). Zijn er ook  leerlingen met categorie midden of hoog in de klas, dan wordt de groepsgrootte kleiner of wordt extra personeel ingezet. In de bovenbouw A-stroom kan de groepsgrootte bij categorie laag 14-16 leerlingen zijn in verband met grotere zelfstandigheid en stagelopen. 

In de B-stroom (uitstroomperspectief LAD en ED) gaan wij uit van categorie midden en hoog. 

Dan is de groepsgrootte maximaal 8 leerlingen. In de bovenbouw B-stroom kan de groepsgrootte 8 tot 10 leerlingen zijn.

Naast de medewerkers van Meerklank zijn er zorgmedewerkers van Reinaerde en Amerpoort  school aanwezig voor het leveren van extra zorg, die niet uit onderwijs wordt bekostigd. Deze zorg dient altijd om het behalen van onderwijsdoelen mogelijk te maken.