Uitjes
Museum Speelklok

Zelfspelende muziekinstrumenten en vrolijke muziek! Al doende en al luisterend leer je meer over alle instrumenten: van het kleinste speeldoosje tot het grootste draaiorgel.
Ook kun je een speurtocht doen met orgelaapje Toon, op verschillende niveaus.
Bekijk de website »


Kidsproof: uitjes in de regio

Bekijk de website »


Spoorwegmuseum


Nijntje museum

Nijntje en andere hoofdpersonen uit de werken van Dick Bruna ontdek je in het nijntje museum tegenover het Centraal Museum in Utrecht. Kinderen kunnen gewoon vrij rondlopen en hun eigen gang gaan.
Bekijk de website


Nationaal Militair Museum

Bekijk de website

Locatie
Verlengde Paltzerweg 1
Soest
Bekijk op kaart


Herman van Veen
(gratis) voorstellingen en wandelgebied

Herman van Veen Arts Center bevindt zich op landgoed De Paltz, tussen Soesterberg en Soestduinen, achter de oude vliegbasis. Het landgoed is opengesteld voor publiek. Er zijn regelmatig (gratis) voorstellingen, o.a. van Jodocus Kwak.

Voor het programma en reserveringen zie de website van het
Herman van Veen Arts Center.


De Boswerf
Het bezoekerscentrum De Boswerf is een prachtige, groene locatie in het Zeisterbos. “Het Natuurspeelbos heeft in plaats van schommels en klimrekken hoge heuvels, geheimzinnige bosjes, hutten, verstophoekjes, spannende paadjes, dikke boomstammen om in te klimmen, een beekje met een waterpomp, een zandvlakte en nog veel meer.” Verder vind je er een authentieke plaggenhut, een landschapstuin, een kleine beestjestuin en kleine boerderijdieren.Openingstijden

Van april t/m oktober zijn wij geopend op dinsdag t/m vrijdag van 10.00 – 16.30 uur en zondag van 12.00 – 16.30 uur.
Voor kinderen worden diverse creatieve en actieve activiteiten georganiseerd. Ook voor een verjaardagspartijtje kunt u er terecht. Het (verwarmd) terras van De Boswerf biedt kleine horeca.

Adres
Prins Bernhardlaan 3, Zeist
Lees meer op Facebook


Speeltuinen

  • Pyramide van Austerlitz in Woudenberg, voor het hele gezin. Dinsdag t/m zondag: restaurant, speeltuin en attracties van 10:00 tot 18:00. Op feestdagen en tijdens vakanties ook op maandag geopend.

 Overdekte speeltuinen

  • Ballorig, Houten, 1 – 13 jaar
    N.b. Leeftijdcriterium wordt soepel gehanteerd als uw kind geen overlast bezorgt. Advies: bel even van te voren om te checken.

Dierentuinen

  • Dierenpark Amersfoort, hele gezin, Amersfoort
    Naast de vele dieren beschikt het park ook over verschillende speeltuinen verspreid door het park en biedt het nieuwe Dinobos een kijkje in de wereld van dinosaurussen!

 


Kinderboerderijen


Midgetgolf

 


Bowlen