Vakantietips

Op vakantie met begeleiding

Stichting Roos
Stichting Roos organiseert leuke en gezellige vakanties voor kinderen en jongeren met een verstandelijke of meervoudige beperking in de leeftijd van 6 tot ongeveer 20 jaar. Enthousiaste getrainde begeleiding met gemiddeld 1 begeleider op twee kinderen.
Ga naar de website ►


Epilepsie – vakanties voor kinderen en jongeren met epilepsie
U kunt als ouder(s)/verzorger(s) van een kind met epilepsie op een verantwoorde wijze uw kind een week uit handen geven aan zorgvuldig geselecteerde en getrainde begeleiders. Alle vakantiereizen van het Epilepsie Fonds (EF) zijn speciaal samengesteld voor mensen met epilepsie die de zelfstandigheid missen om alleen op vakantie te gaan.
Ga naar de website ►
Op de website staat een handig systeem om een vakantie te selecteren die het beste bij uw kind past, aan de hand van termen als zelfredzaamheid, mobiliteit en leeftijd.

Dolfijn reizen
Dolfijn organiseert vakantiereizen voor mensen met een licht verstandelijke beperking vanaf 16 jaar. De reizen worden begeleid door vrijwillige reisbegeleiders.
Ga naar de website ►


Flow reizen
Flow Reizen ontwikkelt unieke begeleide reizen naar de mooiste plekjes van de wereld voor mensen met een lichte verstandelijke beperking vanaf 18 jaar. Alle seizoenen van het jaar actief, avontuurlijk, cultureel of relaxed genieten.
Ga naar de website ►

Buitenhof Reizen
Begeleide vakanties voor mensen met een verstandelijke beperking vanaf 13 jaar. In de zomer én in de winter bieden zij meer dan 100 bestemmingen aan. Groepsreizen maar ook individueel op maat.
Ga naar de website 

Picture Vakanties
Picture Vakanties bundelt vakantiemogelijkheden voor mensen met een lichamelijke, verstandelijke en psychische beperking en of chronische ziekte. Het aanbod bestaat onder meer vakantiewoningen, campings, hotels, vakantiereizen en zorgvakanties. 
Ga naar de website
 ►


Zorginstellingen

Vakantieopvang via Reinaerde
Tijdens schoolvakanties kunnen kinderen uit het speciaal onderwijs  gebruik maken van vakantiedagopvang van Reinaerde, op diverse locaties in de provincie Utrecht. Alles wat een vakantie leuk maakt is bij de vakantiedagopvang voor handen. Er wordt bijvoorbeeld gewerkt met themaprogramma’s waarin knutselen, bewegen en muziek een rol spelen.
Ga naar de website ►

Vakantiedagopvang bij Wielewaal
Tijdens de schoolvakanties organiseert Wielewaal vakantie-dagopvang. Scholen horen regelmatig van ouders dat school-vakanties lang duren en dat het ontbreekt aan vakantieactiviteiten die geschikt zijn voor kinderen met een beperking. Daarnaast merken zij dat aangeleerde vaardigheden na een vakantieperiode vaak zijn verminderd. Vakantiedagopvang van Wielewaal biedt uitkomst!

Voor de vakantiedagopvang kun je je per dag inschrijven. Zo kun je je vakantie helemaal naar eigen wens invullen. Tijdens de schoolvakanties is er opvang op doordeweekse dagen. Het programma loopt van 9.00 tot 16.00 uur, maar kinderen zijn welkom tussen 8.00 en 18.00 uur. Wanneer een hele dag te vermoeiend is voor een kind, is het mogelijk om in overleg met de recreatieleider later te starten of eerder te beginnen.
Ga naar de website


Vakantiegidsen

De Blauwe gids
De Blauwe Gids is de vakantiegids waarin accommodaties en reisorganisaties in binnen- en buitenland aangepaste accommodaties presenteren aan mensen met een beperking die op vakantie willen.
Ga naar de website ►

Kamperen met een beperking 
Overzicht van kampeerterreinen samengesteld door een vader van twee meervoudig complex gehandicapte zonen.
Ga naar de website ►


Vakantieadressen met zorgfaciliteiten
en/of zorgverlening, voor het hele gezin

Stichting Wigwam Vallei Nederland
Stichting Wigwam Vallei Nederland organiseert voor gezinnen met een kind of jongere met een beperking NSGK Wigwamvakanties, met een duur van één of twee weken en Wigwam(vakantie)activiteiten.
Ga naar de website ►