Actueel

Azariawerken en Sponsorloop 2024

De SO-afdeling van Meerklank is gehuisvest in het Azaria gebouw. De naam Azaria is op een koperplaat zichtbaar op de muur van het schoolgebouw op het schoolplein. Bovendien is in het gebouw een muurschildering van Azaria zichtbaar.

Azaria staat voor vertrouwen, interesse in en ontmoeten van de ander.  Azaria is de helper voor iedereen die hulp nodig heeft. In deze tijd hebben we elkaar ook nodig en proberen velen voor een ander iets te betekenen en te helpen waar mogelijk. Daarom worden er op het SO jaarlijks de Azariaweken georganiseerd.

 

Ook dit jaar is er gedurende de Azariaweken, van 4 t/m 22 maart, aandacht gegeven aan het thema helpen en geholpen worden.  We hebben anderen geholpen en lieten anderen ons helpen. Dat laatste viel niet altijd mee. 

Leerlingen hielpen elkaar met bijvoorbeeld een moeilijke rits dicht doen, andere leerlingen gingen buiten papier prikken zodat de omgeving weer schoon werd en weer anderen hebben mooie kaarten gemaakt en deze verkocht voor het goede doel.

Op maandag 18 maart was er een sponsorloop. De zon scheen en de SO-leerlingen hebben onder belangstelling van ouders, juffen, meesters en Lies van Stichting OeKU) heel veel rondjes gerend op het schoolplein. We hebben geld ingezameld voor School nr 12 in Kyiv, Oekraïne. De leerlingen moeten daar regelmatig vluchten naar de schuilkelder. Dit is een spannende situatie. Wij helpen de school met geld zodat zij passend spelmateriaal, zaklampen en knutselspullen kunnen kopen voor in de schuilkelder. Dit jaar hebben we het prachtige bedrag van €1045,- ingezameld! Stichting Oeku (Stichting Oekraïne Kyiv Utrecht) zorgt dat het geld bij School nr 12 komt.

We kijken met elkaar terug op geslaagde Azariaweken!

 

Lies van Weezel (Stichting OeKU) neemt de cheque ter waarde van €1045 in ontvangst.

Media
  • Sponsorloop 2024