VSO 5B

       
                                                                                                                                                             April 2021

Muzikaal nieuws uit klas 5B

Het is woensdag aan het eind van de ochtend en…..meester Cor is in de klas. 

Dit wordt een muzikaal feestje want hij heeft heel veel muziek instrumenten. We hebben al op een echte synthesizer, op een gewone gitaar en op een trompet gespeeld. Dit laatste was nog niet zo gemakkelijk. Vooral niet omdat je je lippen op elkaar moet houden en toch moet blazen. Wonder boven wonder kregen sommige leerlingen

er toch nog geluid uit. De volgende keer neemt hij een theremin mee. We zijn erg benieuwd

                                                                                                                                             


            Februari 2021

De afgelopen periode zijn met de klas verhuisd naar de aula. Met de nieuwe regels rondom corona, was ons oude lokaal te klein. Eerst hoefde de leerlingen alleen maar afstand te houden van de meesters en juffen, maar nu ook van elkaar. De leerlingen hadden een dag vrij, zodat de meesters en juffen het nieuwe lokaal konden inrichten. Dinsdag kwamen de leerlingen van 5B op school en ze liepen meteen door naar het nieuwe lokaal. En wat waren de leerlingen enthousiast. We hadden een mooi ruim lokaal gekregen, waar ook meteen de werkjes van de leerlingen aan de muur hingen. Het voelde meteen goed en als ons 5B lokaal. De eerste dag toen we waren verhuisd, kwamen ook veel andere klassen kijken in ons nieuwe lokaal. 

Ondertussen zitten we een paar weken in ons nieuwe lokaal en zijn we hier helemaal gewend. Het is een heerlijk ruim lokaal en we hebben allemaal onze weg gevonden in dit lokaal.                                                                                                                                                    December 2020                                                                                                                                    

Eén van de favoriete vakken van klas 5B is gym; Lekker actief zijn samen en nieuwe dingen leren!

Verder is er in deze klas ook veel aandacht voor arbeidsvaardigheden. 

Zowel bij de interne- als externe stage worden deze vaardigheden geoefend. 

Wanneer we in de klas zijn leren we natuurlijk lezen, schrijven en rekenen maar daarnaast is er ook veel aandacht voor creativiteit.

               


                                                                                                                                                        Oktober 2020

Inspanning en ontspanning.


Wat zijn het toch fijne lessen op school. Natuurlijk heeft iedereen zijn favoriete vak. Lezen, rekenen. Of juist de praktijkvakken zoals koken, kaarsen maken of tuin. Daarnaast hebben sommige leerlingen ook een stage binnen of buiten de school. Na veel inspanning en plezier genieten we erg van ontspanning. Met minstens zoveel plezier natuurlijk. Dat gebeurt doorgaans in de pauze. En wat doe je dan zoal in de pauze? Iets voor jezelf, of juist samen spelen met een ander. Bekijk maar eens naar de foto’s hieronder.