Groep 7/8 (paars)

Februari 2020

Groep paars heeft zich weer ingezet om anderen te helpen. Zoals wij vorig jaar de voedselbank hebben geholpen, hebben wij dat dit keer voor stichting jarige Job gedaan. Stichting jarige Job zorgt ervoor dat alle kinderen in Nederland hun verjaardag kunnen vieren en maken daarvoor verjaardagsboxen. In deze box zitten alle ingrediënten om een leuke verjaardag te vieren. 

Wij hebben weer mooie strijkkralen werkjes en kerstkaarten gemaakt om te verkopen. Hier hebben wij 105 euro mee opgehaald! Knap he? Van het geld zijn wij met de hele klas naar het winkelcentrum van Zeist gelopen en hebben wij leuke cadeautjes gekocht voor in de verjaardagsboxen van stichting jarige Job. Het waren heel veel tassen, dus we moesten op de terugweg allemaal helpen met sjouwen.

Wij zijn heel trots dat wij zoveel geld hebben opgehaald en daarmee mooie cadeautjes hebben kunnen kopen! Het is leuk om elkaar te helpen  December 2019

Sinds dit schooljaar werken wij op Meerklank SO met de methodiek 'Zo leer je kinderen lezen en spellen'. Daarbij mocht groep paars (groep 8) als eerste oefenen met de methode Staal. Staal is een methode die hoort bij de methodiek die wij gebruiken. Bij de methode gebruiken wij een heel cool Staal boekje, hierin staan hakkaarten, platen en raps. Met de hakkaarten kunnen wij heel goed woorden hakken, het helpt ons echt als wij woorden moeten schrijven! Ook kijken wij vaak naar een ei-plaat en een au-plaat. Alles wat op de ei-plaat staat schrijf je met een korte ei en alles wat op de au-plaat schrijf je met de ‘atje au’.