Groep 7/8 paars

Schoolreisje

Groep paars is op schoolreisje geweest naar Oud Valkeveen! Wat hebben wij het gezellig gehad. Er waren hele leuke attracties, zoals een zwierezwaai (die ging echt hoog!), een ooienvaar (een paal die heel hard omhoog en naar beneden ging) en trampolines. We vonden het best spannend, maar durfde sommige dingen toch te doen. Wij waren echt trots op onszelf!

 


Groep paars heeft de voedselbank geholpen!

In December hebben wij heel veel geleerd over de voedselbank. Wij hebben hard gewerkt om allerlei spullen te maken en te verkopen. Via Youtube hebben wij geleerd hoe je loombandjes kan maken, ook hebben wij kaarten en heel veel mooie werkjes van strijkkralen gemaakt. Al deze spullen hebben wij verkocht aan de juffen, meesters en papa’s, mama’s, opa’s en oma’s. In totaal is er 100 euro opgehaald ! Van het geld zijn wij om de beurt met een juf naar de supermarkt gegaan om lekkere en handige dingen voor de voedselbank te kopen. We hadden drie boodschappentassen vol! We zijn met zijn allen naar de voedselbank gegaan en hebben de boodschappen gedoneerd aan een vrijwilliger (die twee woorden hebben wij ook geleerd!). Wij kregen ook nog een rondleiding. Het was een super leuk project!   Methode A

In groep paars hebben wij iedere week les vanuit Methode A. Dit is een methode voor sociale vaardigheden die ermee begint dat de kinderen ervaren en voelen hoe het is om verschillende lichaamshoudingen te hebben. Zo leren de kinderen zich te in- en ontspannen. Dit ter voorbereiding voor het bewust worden van een eigen plek binnen een groep, waarin je grenzen aan kunt geven. De kinderen vinden het fantastisch, want er worden heel veel leuke spelletjes gedaan. Een voorbeeld van een leuk spelletje is Koning Koest. Koning Koest heeft te maken met de houding van kinderen. De kinderen lopen rustig door een ruimte en als er (onverwacht) Koning Koest wordt geroepen, moeten de kinderen allemaal bevriezen. De juf kijkt dan of de kinderen allemaal goed stil staan en benoemt wat goed gaat. De kinderen van groep paars zijn gevorderde Koning Koest spelers, want het lijken echt allemaal, stuk voor stuk standbeelden!
Naast de leuke spelletjes zijn er ook hele goede oefeningen. Zoals je op de foto kunt zien zijn de kinderen aan het zwaaien met hun been. Dit is een voorbereiding voor een aantal lessen verder, want dan gaan zij op speciale kussens stoten!
Al met al, je kunt met methode A al echt zien dat dit een bovenbouw groep is, want wat doen de kanjers van groep paars het goed!