Groep 7/8 paars

Methode A

In groep paars hebben wij iedere week les vanuit Methode A. Dit is een methode voor sociale vaardigheden die ermee begint dat de kinderen ervaren en voelen hoe het is om verschillende lichaamshoudingen te hebben. Zo leren de kinderen zich te in- en ontspannen. Dit ter voorbereiding voor het bewust worden van een eigen plek binnen een groep, waarin je grenzen aan kunt geven.
De kinderen vinden het fantastisch, want er worden heel veel leuke spelletjes gedaan. Een voorbeeld van een leuk spelletje is Koning Koest. Koning Koest heeft te maken met de houding van kinderen. De kinderen lopen rustig door een ruimte en als er (onverwacht) Koning Koest wordt geroepen, moeten de kinderen allemaal bevriezen. De juf kijkt dan of de kinderen allemaal goed stil staan en benoemt wat goed gaat. De kinderen van groep paars zijn gevorderde Koning Koest spelers, want het lijken echt allemaal, stuk voor stuk standbeelden!
Naast de leuke spelletjes zijn er ook hele goede oefeningen. Zoals je op de foto kunt zien zijn de kinderen aan het zwaaien met hun been. Dit is een voorbereiding voor een aantal lessen verder, want dan gaan zij op speciale kussens stoten!
Al met al, je kunt met methode A al echt zien dat dit een bovenbouw groep is, want wat doen de kanjers van groep paars het goed!