ZO klas

Schooljaar 2021-2022
                                                                                                                                                         Juli 2022

Weer een kort berichtje vanuit de Zo-klas.

Het zat al heel lang in de planning, maar eindelijk was het zover. Zoals een van de leerlingen vertelde: “ons eigen schooltje” Voorzichtig de verhuizing naar het nieuwe gebouwtje geïntroduceerd, konden ze niet meer wachten om te verhuizen. Eerst hun eigen tafeltje en toen de rest. Ze vonden het zelfs gezellig en wilden meteen aan de slag. Jammer dat een van de leerlingen afscheid neemt maar voor haar een grote stap naar de dagbesteding. bijgaand een paar foto's van de mooiste klas van school (volgens zeggen).

                                                                                                                                                         April 2022

We zijn blij dat het lente is na zo’n 1 april grap met een pak sneeuw. Behalve het rekenen en taal wordt er ook tijdens de praktijklessen weer hard gewerkt. Naast hout en speksteen hebben we elke dinsdag kaarsen maken. De activiteiten hierbij gaan van stukjes gekleurd kaarsvet breken via verschillende mallen vullen tot het vullen van de mal met kaarsvet en als alles gestold is, het lossen van de mal. Ik kan u vertellen dat het veel voldoening geeft als het eindresultaat voor de neus staat, want het is toch elke keer weer een verrassing.

                                                                                                                                                         Februari 2022

Zoals vorige keer al genoemd wordt er in de zo-klas hard gewerkt en zijn we blij dat het toch zo langzamerhand richting de lente gaat. Tijdens de wandelingen zien we de eerste prille bloesems en de sneeuwklokjes en krokusjes laten zich ook weer zien. 

Waar we tijdens het houtbewerken vorige keer druk in de weer waren met kaartenstandaardjes zijn we nu begonnen met bijenhotelletjes. Ook van het speksteenbewerken wordt genoten en het eerste werkstukje is goed gelukt en iets om trots op te zijn.


                                                                                                                                                             December 2021

Zoals in het vorige stukje geschreven, zijn we in de Zo-klas niet alleen aan het leren, maar ook veel aan het bewegen (wandelen ed) en aan het doen. De speksteen werkstukjes vorderen gestaag, het kaarsen maken (stukjes breken voor in de gietkaarsen) kunnen de leerlingen bijna zelfstandig en het koken is elke week weer een plezier, van appelflappen via mini pizza tot pepernoten. Ook het houtbewerken lukt al heel goed. We hebben kaarsenstandaards gemaakt om een mooie kaart in te zetten of een picto. We hebben veel plezier en wensen eenieder een fijne Kerst en een gelukkig Nieuwjaar.


                                                                                                                                                             Oktober 2021

De ZO-klas (Zorg-Onderwijs) is dit jaar voor het eerst van start gegaan met juf Ellen, meester Hans en zorgmedewerkers Thomas en Aïsha.
We werken hard om weer te wennen op school. We hebben een dagprogramma met veel afwisseling zoals rekenen en taal maar ook het werken met hout, speksteen, kaarsen maken en koken.
Een van de twee leerling loop ook nog stage en is met veel plezier en grote zorgvuldigheid aan het papier versnipperen.